Glasgow - Edinburgh alueen katselua

Post Reply
User avatar
AVRO
Jäsen
Jäsen
Posts: 1775
Joined: 07 Jan 2008, 08:21

Glasgow - Edinburgh alueen katselua

Post by AVRO »

Talouden naisväki, emäntä ja neiti 12v, tuli vajaaksi viikoksi katsastamaan isännän meiningit saarella.

Tähän kuvioon istui mukavasti linnakatselmus, eläinpuisto, paikallinen nähtävyys ja tietysti vähän shoppailua. Zing Zing...
To iltana lennettiin perinteinen reitti HEL - AMS - GLA, Glasgow:sta junalla -> Ayr, toki Glasgowissa käveltiin lentoasemalta Paisleyn juna-asemalle. Reipas +25min illalla 22 jälkeen on oikein hyvä. Ehdittiin hienosti 22:40 junaan, tämä on hieman nopeampi kun ei pysähdy ihan joka asemalla. Pääteasema Ayr town, vielä reipas 10min kävely kämpille.
Ohjelmassa oli vielä kaupassa käynti kun ei mun poikamieskämpässä ollut jääkaapissa mitään 2 viikon kotiloman vuoksi, eli jännitys tiivistyi kun piti mennä kokeilemaan josko Kisu lähtee käyntiin... lähti ilman draamaa. Olinhan investoinut uuteen akkuun juuri ennen lomaa.

Pe lähdettiin sitten junalla Glasgowiin, sinne ei viitti autolla mennä. Aikeena oli mennä vaan palloilemaan kaupungille. Central stationilta käveltiin ostoskatua pätkä metroasemalla, ja hypättiin metroon joka on jo sinällänsä kokemus. Ihan kuin possujuna. Hyvin pienikokoinen ja meluisa metro joka ajaa ympyräreittiä, kahteen eri suuntaan sisäkkäisillä ympyräradoilla. Junaan ostettu päivälippu kelpaa täälläkin kunhan vaan käy lippuluukulta hakemassa sitä vastaan kertaliput joilla saa aseman puomit auki. Tämä päivälippu kun on sellainen raaputeltava pahvilappu. :roll:
Ei siinä ajettiin muutama asemanväli ja noustiin Hillheadissa pois, emäntä kun yliopistoihmisenä halusi tulla katsomaan Glasgow universityä joka onkin aika komea pytinki ja melkoinen kompleksi kaikkineen. Matkalla käytiin Nardini-kahvilassa lounastamassa, oli muuten melkoiset eväät ikäänkuin leiviksi. Ei uskottu ja otettiin vielä jäätelöt+kahvit... NAPS POKS sanoi vyö ja napit. Röh röh.
Ennen paluuta ydinkeskustaan käytiin vielä Botanic Gardensissa, varsin vaikuttava mesta. Ruusut olivat jo kukkineet joten siitä miinus, ja emäntä vähän pettyi kun ei tajuttu vaan kieli pitkällä niitä oltiin menossa katsomaan.

Takaisin metroon, toki lipputiskiltä uudet kertikset. Jäätiin sitten vielä käppäilemään keskustassa Buchanan Streetille joka on kauppakatu, talouden naisväki oli ns. innoissaan vaikkei mitään ihan hirmuista sitten ostaneetkaan. Tästä on ihan lyhyt kävely Central Stationille josta ajeltiin aikanaan takaisin "koti"kylälle.

La Kisu tulille ja ajeltiin Stirlingin lähellä sijaitsevaan Blair Drummondiin jossa eläinpuisto. Olikin ihan mukava paikka ja siellä viihdyttiin monta tuntia.
On elefanttia ja sarvikuonoa sekä kirahvia yms. Yksityiskohtana simpanssi-saari jonka ympäri käytiin ajamassa veneellä. Muutakin eläintä on ihan riittävästi, sekä ihan pienimmille kaikenlaista ohjelmaa jotta aika kuluu. Kiva yksityiskohta on safarialue jonka läpi ajetaan autolla. Leijonat, kamelit, seeprat olivat siellä, ja lisää sarvikuonoja. Iso alue oli varattu pikku apinoille, nämä touhusivat omia juttujaan autoista suuremmin välittämättä. Alueella oli myös kyltit, "omalla vastuulla". Varoiteltiin mm. noista sarvikuonoista, ja apinoista jotka saattavat kiinnostua autosta. Viime vuonna käytiin Aviemoressa vastaavassa paikassa ja vasta kierroksen keskivaiheilla tajusin että mullahan on alla vuokra-auto... olisi saattanut olla tiskillä selittämistä jos joku elikko olis pomppinut Rellun littanaksi. Nyt ei ollut vaaraa kun Jaguaria ei kukaan häiritse. :lol:
Kiva päivä tämäkin.
Kotimatkalla käytiin vielä Stirlingissä syömässä Filling Station ravintolassa, maittavat ja täyttävät eväät. Halpaa ei ollut mutta ei kai lomalla joka pennyä lasketa.

Su ajeltiin jo hyvissä ajoissa taas Stirlingin suuntaan. Nyt oli aikeina mennä Stirling Castleen, ja mentiinkin. Vinkkinä, ainakin näin sesonkiaikaan kannattaa jättää auto keskustaan parkkiin, esim. Wellgreen park on suht edullinen parkkitalo. Linnan aluella pysäköinti tuplasti kalliimpi ja melko varmasti tupaten täynnä, sinne ylös ei kannata ajaa ollenkaan ahtaiden katujen ja autopaljouden vuoksi. Me ajoimme ikäänkuin takakautta navin opastaminen sinne mäelle, matkalla oli ahdasta kun siellä oli ryhmämatkalaisten busseja ja rekkakuskien Audeja yms wannabe vehkeitä jotka tarviavat vähintään metrin molemmillepuolin tyhjää tilaa. Kyllä nekin väistyy sinne puskien vierelle kun vanha kisu tulee vaan.
Eli auto parkkiin kylälle, sieltä reipas kävely mäkeä ylös. Matka ei todellakaan ole pitkä, mutta huonokuntoisella saattaa nousu puuskuttaa.
Sisäänpääsymaksu linnaan ei ole kaikkein edullisin mutta henk koht koin sen ihan hintansa väärtiksi, jostainhan ne ylläpitorahatkin pitää tulla ja kyllä tuolla on ihmelteltävää. Eikä maisemiakaan muureilta voi haukkua.
Pois lähtiessä käytiin kylällä pienessä coffee housessa lounaalla, näitä kannattaa suosia kun ovat yleensä erittäin viihtyisiä mestoja ja sapuskat hyvää. Linnan kahvilassa ei raaskittu £3.10 kahvia juoda...
Stirlingin keskustassa on myös varsin reipas ostoskeskus, The Thistles Shopping Centre. Juonikkaasti korttelien sisällä, ulospäin ei näytä miltään mutta olihan siellä sitten monenmoista putiikkia. Emäntä oli liekeissä. Sorruin itsekkin tuhlaamaan ja ostin autoon 2 x 5kpl CD-pakkausta, matkaevääksi vähän musiikkia takakontin CD boxiin joka ihme ja kumma toimi. Vanhassa kotterossa kun ei ole mitään nykyajan soittomahiksia.

Stirlingistä suunnattiin Falkirkiin katsastamaan se The Falkirk Wheel, huudeilla kun oltiin. Mentiin vähän myöhäiseen aikaan mutta eipä ollut väentungosta, eikä näkynyt mitään pysäköintimaksun vaatijiakaan.
Kateltiin kun ajoivat vehkeellä kierroksen ja jatkettiin matkaa, eli kohti kämppää.
Ajeltiin pikkuteitä mm. Bonnybridgen kautta kohti valtaväylää M80. Pääosa matkoista ajettiin taas näitä isoja teitä pitkin mutta kyllä tuolla Falkirkin ja Blair Drummondin tienoilla ajeltiin pieniäkin väyliä.
Attachments
Falkirk Wheel
Falkirk Wheel
IMG_20170806_165645.jpg (119.56 KiB) Viewed 9173 times
Falkirk Wheel
Falkirk Wheel
IMG_20170806_170534.jpg (112.87 KiB) Viewed 9173 times
Glasgow metro
Glasgow metro
IMG_20170804_143619.jpg (66.04 KiB) Viewed 9173 times
P38A -97,4,x bi-fuel
RRC 3,9SE -90
S-Type 3.0 Sport, -01, RHD
P38A -95 raato
Rover 3500S efi -73
Jaguar XJ-S V12 series II -89
Clean car/Sick mind. Topicin kaappaaja #1
User avatar
AVRO
Jäsen
Jäsen
Posts: 1775
Joined: 07 Jan 2008, 08:21

Re: Glasgow - Edinburgh alueen katselua

Post by AVRO »

Pari lisäkuvaa kun eivät mahtuneet alkuperäiseen viestiin.
Attachments
Glasgow Botanic Garden
Glasgow Botanic Garden
IMG_20170804_170349.jpg (94.75 KiB) Viewed 9172 times
Stirling Castle
Stirling Castle
IMG_20170806_122524.jpg (158.86 KiB) Viewed 9172 times
P38A -97,4,x bi-fuel
RRC 3,9SE -90
S-Type 3.0 Sport, -01, RHD
P38A -95 raato
Rover 3500S efi -73
Jaguar XJ-S V12 series II -89
Clean car/Sick mind. Topicin kaappaaja #1
User avatar
AVRO
Jäsen
Jäsen
Posts: 1775
Joined: 07 Jan 2008, 08:21

Re: Glasgow - Edinburgh alueen katselua

Post by AVRO »

Vielä linkkejä, harmillista kun voorumisofta ei anna editoida omia kirjailujaan kovin pitkään. Tuntuu tyhmältä kun jää kirjoitusvirheitä ja asiavirheitäkin, sekä nyt unohtu esim. nämä linkit jotka saattavat jotain ehkä kiinnostaa. :(

https://www.blairdrummond.com/
https://www.stirlingcastle.gov.uk/
https://www.scottishcanals.co.uk/falkirk-wheel/
http://www.spt.co.uk/subway/
https://www.filling-stations.co.uk/
http://www.gla.ac.uk/
http://www.glasgowbotanicgardens.com/
https://peoplemakeglasgow.com/things-to ... nan-street
P38A -97,4,x bi-fuel
RRC 3,9SE -90
S-Type 3.0 Sport, -01, RHD
P38A -95 raato
Rover 3500S efi -73
Jaguar XJ-S V12 series II -89
Clean car/Sick mind. Topicin kaappaaja #1
Post Reply

Return to “Eurooppa / Europe”