Myreton Motor Museum

Post Reply
User avatar
AVRO
Jäsen
Jäsen
Posts: 1775
Joined: 07 Jan 2008, 08:21

Myreton Motor Museum

Post by AVRO »

Kausi 2018 on nyt erittäin epävirallisesti auottu. Kisu jolkotteli tänään vuoden ensimmäisen, todella tärkeän ja tarpeellisen, ajoreissun joka suuntautui Edinburghin itäpuolelle Myreton Motor Museumiin. Talvi on vielä päällä täälläkin joten tapahtumat ovat enimmäkseen vasta tekeytymässä mutta museothan on auki, ei tosin kaikki nekään. Tämäkin on sellainen pieni "ladoissa" keskellä peltoja oleva näyttely, ja kun tilat ovat lämmittämättömät niin paikalla ollut rouvashenkilö meinasi että aukioloajat ovat vähän sen mukaan miten siellä jaksaa palella. :) Nyt oli kuitenkin auki ja sää suosi, vaikkei niin lämmin ollutkaan mutta aurinkoista. £7 maksoi sisäänpääsy, lapsilta olisi £3.

Näytteillä on monenmoista ajopeliä hoppa-autoista ihan Lotus Eliseen ja Volvo 343:een asti. Moottori-, ja polkupyöriäkin on runsaasti eri aikakausilta, sekä paljon niitä sellaisia hienoja peltikylttejä ja muuta aiheeseen liittyvää pikkukamaa. "Aulasta" on pääsy parvelle jossa runsaasti peltisiä polkuautoja, ja kaikenlaista ajoneuvoihin liittyvää irtokamaa. Varaosia ymsyms. ja niitä öljykannuja/nokkakannuja. 8)

Ajoneuvokalusto pääosin entisöimätöntä, joka on ihan jees, huomionarvoista oli se että monet vintage-vehkeet olivat ikäänkuin suoraan ajosta ja jotkut vähän tuoreemmat ovatkin ainakin käyntikuntoisia. Yksi pikku Austin oli ovensuussa ikäänkuin ulos menossa ja rouva sanoikin että johonkin se on menossa kun kelit vähän lämpiäisivät.
Näyttelytilat tosiaan kylmät, joten ehkä hieman keväisempi ajankohta olisi kohdallaan jos oikein haluaisi nuohota kaikki. Nyt sain vajaan 1,5h kulumaan sen kummemmin yrittämättä, sitten rupesi tulemaan vähän vilu ja nautinto hieman kärsi.
IMG_20180212_121553.jpg
IMG_20180212_121553.jpg (107.18 KiB) Viewed 8006 times
Laitan loput kuvat linkkeinä niin ei tule mitään tukosta, ei ehkä ole niin nautinnollista niitä sillai katsella mutta mutta... eikä niitä niin kovin montaa ole.(ja jotainhan tää rupes heti mäkättämään kuvista)

https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210633
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210634
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210635
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210636
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210637
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210638
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210639
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210640
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210641
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210642
https://forums.offipalsta.com/picture.p ... eid=210643


Samalla reissulla kävin paluumatkalla National Museum of Scotland:ssa Edin keskustassa ihmettelemässä. Aika iso kokoelma kaikenlaista maan ja taivaan väliltä sielläkin, tosin on luonteeltaan enempi sellainen opintokohde niinkuin tällaiset isot yleismuseot monasti ovat. Esineet on kivan väljästi esillä joten erityistä tungoksen tuntua ei ollut vaikka väkeä oli tosi paljon paikalla. Melu oli kova koska lapsia oli todella paljon, ja nehän osaavat ilkamoida äänekkäästi. Täältä ei sen kummemmin jäänyt mitään säväyttävää, free entrance, niinkuin näissä tuppaa olemaan joten voi käydä uudestaankin. Kyllä tuollakin aikaa saa menemään kun paikka tosiaan on iso. Lyhyen kävelymatkan päässä on parkkitalokin niin voi mennä autolla, kadunvarteen pysäköinti tuolla on enemmänkin tuurikauppaa ja hyvin todennäköisesti on lappu ikkunassa ja clamp pyörässä. £££££
Parkkitaloista yleensä, tuntuvat olevan aika ahtaita. Varsinkin ne kerrostenväliset luiskat on todella tarkasti mitoitettuja ja vaikkei Kisu ole mikään iso auto niin kulmat saa ottaa aika tarkasti ettei tarvi vekslata tai vaihtoehtoisesti hiero helmoja korkeiseen kantteihin...

Arkipäivänä kun oli liikkeellä niin liikennettä oli paljon. Isompia ruuhkia ei ollut, mutta kyllä varsinkin Ayr - Glasgow väli aamulla oli varsinainen kuraralli... edellisten päivien runsaat räntäsateet ja siitä seurannut himosuolaus oli tehnyt moottoritien todella kuraiseksi. Ei paljoa tarvinnut pesunestettä säännöstellä, ja koko mobiili on taas kuorrutetu sillä kauniilla maantiesuolakuralla nenästä hännänpäähän. Glasgowin ja Edin välillä oli jo kuivempaa niin ajaminenkin oli mukavampaa kun näkikin jotain.

Ihan jees päivä. Maileja tuli kisulin kelloon +200 taas, mutta niin pitääkin kun tässä ollaan loppuvuoden problemssien ja työkuvioiden jälkeen pahasti mailitehtailussa vaiheessa.
Matkamusankin hankinta oli onnistunut. Ostin hiljattain marketista classic rock kokoelman, ja vielä lisäksi Iron Maidenia yhden levyllisen. Maidenhan on taattua kamaa mutta tuo kokoelmakin osoittautui oikein hyväksi, välillähän noi on semmoisia ihan kökköjä joissa on muutama hyvä biisi ja loput jotain ihme jollotusta. Yritin kyllä hyllyssä lukea esittäjät läpi mutta se pieni teksti... ja viisi levyllistä niin piti vaan sillai äkkiä silmäillä etteivät hiffaa ettei toi hönö nää mitään :)
P38A -97,4,x bi-fuel
RRC 3,9SE -90
S-Type 3.0 Sport, -01, RHD
P38A -95 raato
Rover 3500S efi -73
Jaguar XJ-S V12 series II -89
Clean car/Sick mind. Topicin kaappaaja #1
User avatar
Kaitsu
Jäsen
Jäsen
Posts: 4225
Joined: 20 May 2011, 07:59

Re: Myreton Motor Museum

Post by Kaitsu »

Ootko menossa scottishlandrovershow:un toukokuun lopulla? 8)

Tänään tulleessa ulkomaan lehdessä oli mainos tuosta.
Kaitsu, RY 1565
Good decisions come from experience, and experience comes from bad decisions.
"There's no such thing as a bad Land Rover. It's just some are misunderstood"
User avatar
AVRO
Jäsen
Jäsen
Posts: 1775
Joined: 07 Jan 2008, 08:21

Re: Myreton Motor Museum

Post by AVRO »

Saattaa olla. Olisi vapaata silloin, pitää vähän mulkata himareissuja ettei olis just silloin. :D
P38A -97,4,x bi-fuel
RRC 3,9SE -90
S-Type 3.0 Sport, -01, RHD
P38A -95 raato
Rover 3500S efi -73
Jaguar XJ-S V12 series II -89
Clean car/Sick mind. Topicin kaappaaja #1
Post Reply

Return to “Eurooppa / Europe”