kuvia jumituksistasi?

Off Road keskustelua / Talk about Off-Roading
User avatar
series3kalle
Jäsen
Jäsen
Posts: 2147
Joined: 09 May 2008, 10:29

Re: kuvia jumituksistasi?

Post by series3kalle »

Kävin uimassa kuuman työpäivän päätteeksi perjantaina. Paikka tuttu, yksi mahdollinen paikka kääntyä, jos ei jaksa peruuttaa 50m....joten tiesin että tuossa mahtuu kääntymään, kunhan pysyy ihan reunassa. Tiesin tuon paikan olevan liian pehmeä ajettavaksi, kun aikoinaan meinasin jäädä tuohon samaan lutakkoon pätkällä(, en muista oliko siinä silloin jo Detroit-locker taka-akselilla)....mutta humpshan siinä kävi kun peruutin pikkusen liian huolimattomasti inan liian pitkälle ja en riittävän reunassa.
Akselilukko takana tai edessä olisi pelastanut tilanteesta, koska nythän tuossa kävi se perinteinen: ristiriipunta kun yksi pyörä upposi riittävän syvälle.

Kaikki varusteet mitä mies tarvii on autossa onneks mukana, joten ekana tunkki esille. Eka suunnitelma A (joka toimi lopulta muutaman uusinnan jälkeen) oli lisätä kevenneen etupyörän alle pitoa ja samoin mahdollisuuksien mukaan sen uponneen. Kuusenoksathan on tunnetusti mitä parhaimpia kuran ja liukkaan kiinteyttäjiä, ja niitä jopa sattui olemaan lähellä yllin kyllin. Joten, tunkilla nokkaa ylös ja risukasaa renkaan alle. Takapään nosto oli sen verran vaikeampi toteuttaa todella pehmeän alustan takia, että tässä vaiheessa vielä ei siihen ryhdytty. Pari kolme yritystä ei tuottanut tulosta ja uponnut pyörä senkun upposi. Sen alle saatiin kuitenkin pedattua sen verta ranganpätkiä ja kuusenoksia että hieman rupesi kantamaan. Lopulta otin riskin ja peruutin vielä pidemmälle taakse vaikka pelkäsin tilanteen pahenevan. Yllätykseksi takapää ei uponnutkaan syvemmälle, vaan nousikin just sen verran ylemmäs että takapyörän eteen suureen kuoppaan saatiin riittävästi rankojen pätkiä ja kuusenoksia täytteeksi. Sitten kaikkien pikkupoikien suosikki, pikkukakkonen, ja lappu lattiaan....ja nousihan tuo lopulta! ImageImageImageImageImage

Lähetetty minun SM-G398FN laitteesta Tapatalkilla

Ser 2 88" STW Bensa -61 "Redína"
Ser 3 109" Van -76 200(t)di "Rubína"
Ser 3 88" STW -74 200(t)di "Rufína"
Post Reply

Return to “Off Road”