Freekku 1 pyyhkijät pysähtyy mihin sattuu

Valvoja: Mericsson

hannufreetd4
Viestit: 1
Liittynyt: 25 Syys 2018, 01:23
Kotipaikka:: Liminka

Freekku 1 pyyhkijät pysähtyy mihin sattuu

Viesti Kirjoittaja hannufreetd4 » 04 Helmi 2019, 19:35

Tuli tuommoinen onkelma. Pyyhkijät jää siihen missä kohdassa sattuvat olemaan, kun kytkee pois päältä. Tihkukytkin toimii vain pätkän kerrallaan eli pysähtyy parin kymmenen sentin välein pyyhkijät. Kiva raplata koko ajan sateessa ja tuiskussa viiksestä :mrgreen:
Mistähän sitä vikaa alkais katteleen? Pyyhkijän moottori vai onkos sille relettä? :?:

Avatar
Kaitsu
Viestit: 3731
Liittynyt: 20 Touko 2011, 07:59
Kotipaikka:: Nurmijärvi

Re: Freekku 1 pyyhkijät pysähtyy mihin sattuu

Viesti Kirjoittaja Kaitsu » 06 Helmi 2019, 20:29

Mulla tekee sellaista, että tihkulla jäävät ensin ylös, sitten tauon jälkeen alas, sitten taas ylös, eli ei kokonaista edes takaista pyyhkäisyä jakson aikana vaan puoli liikettä. Ja muissa asennoissa juuri tuo eli pois kytkettäessä jäävät mihin sattuu, jollei viiksellä palauta alas kertapyyhkäisyllä (viiksestä alaspäin).

Joskus koitin etsiä itsekin netistä tohon selitystä, mutta vähän huonosti silloin löytyi. Jossain oli, että ne sulanvarren jouset olis liian jäykät ja vaihtamalla hennommat toimisi. En ole kokeillut, mutta kyllähän se viittaisi sinne mekaniikan tai moottorin puolelle, varmaan pitäis se koko koneisto moottoreineen kaivaa esille, putsata ja voidella. Jousien vaihto keventää kuormaa ja on enempi ensiapu. En muista tota relehommaa mitenkä oli ja jos sellainen on ja kokeilinko vaihtaa sitä silloin. Pitäis tutkia huolto-opusta missä ko. vimpain on.
Kaitsu, RY 1565
Good decisions come from experience, and experience comes from bad decisions.
"There's no such thing as a bad Land Rover. It's just some are misunderstood"

Avatar
series3kalle
Viestit: 1601
Liittynyt: 09 Touko 2008, 10:29

Re: Freekku 1 pyyhkijät pysähtyy mihin sattuu

Viesti Kirjoittaja series3kalle » 07 Helmi 2019, 14:57

Voin olla ihan hakuteillä, mutta meidän poolossa takalasinpyyhin rupes sekoilemaan kun takalukkuun menevät johtoniput molemmilla puolilla saranan vieressa katkes johto kerrallaan. Lopulta pyyhki jatkuvasti eikä lopettanut kun katkasijasta sammutti.
Ser 2 88" STW Bensa -61 "Redína"
Ser 3 109" van -76 200(t)di "Rubína"
Ser 3 88" -74 200(t)di "Rufína"

Jasu
Viestit: 400
Liittynyt: 13 Elo 2016, 23:52
Kotipaikka:: Korpilahti

Re: Freekku 1 pyyhkijät pysähtyy mihin sattuu

Viesti Kirjoittaja Jasu » 07 Helmi 2019, 21:48

Tuommonen vika noissa toisenmerkkisissä on paikallistunut aina pyyhkijämoottorin paikoitustietoon. Niissä kun on ulostuloakselin rattaalla metallikehiä, jotka sitten yhdistää sähköä paikoitustietoa varten, ja jos se kuluu, niin silloin ei osaa pyyhkijätkään paikoittua oikein...
cxtb2 kirjoitti:
02 Heinä 2016, 22:38
viimesimpänä korjasin yhden Discon "ominaisuuden", eli tuulilasin pyyhkijät ei osanneet enää parkkeerata oikeaan paikkaan, vaan jäivät tasan siihen, missä katkaisija käännettiin pois, samoin tihku-asennossa pyyhkijät huilasivat milloin missäkin kohdassa :mrgreen:

eli muovit pois, ja mekanismi esiin:
Kuva

tietysti osa pulteista piti katkoa, mutta jotain on tehty fiksusti, kiinnityspultit / mutteri onkin omassa kehyksessään, jonka saa pois, ja katkenneiden pulttien tilalle poraten reiät, ja m6.n kierteet, niin saa mekanismin taas kiinnitettyä :roll:
Kuva

ja tässä varsinainen ongelma, eli laaharin pää kulunut / katkennut eikä saa enään kontaktia. kuparia nuo ovat, joten juottamalla pätkä kuparijohtoa tilalle.
Kuva

tuommoisen tein ensin, mutta piti sitten juottaa johto tuon laaharin alapintaan, ja taivuttaa tassu sille, kun alkoi palamaan sulake, koska teki kontaktin liian aikaisin 8)
[imghttps://www.citroenkerho.fi/citikkagalleria/_da ... 448-me.jpg[/img]

Ja uudelleen testauksessa, pyyhkijät osaa taas parkkeerata oikeaan paikkaan 8) Huomisesta aamusta 3pv. eteenpäin onkin luvattu sadetta... taukoamatta.
Muistin oikein, ja löysinkin tarinoinnin aiheesta. Kovin on samankuuloinen oireilu...
Range Rover Classic -76 "ikuinen kakkoskäyttöautoprojekti"
Range Rover P38 -95 "pikkuprojekti"
Sekä puolenkymmentä Sitikkaa

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Freelander I & II”