Äänisen itäpuolella Besov Nos

Valvoja: Mericsson

Avatar
rami-mli
Viestit: 1555
Liittynyt: 27 Loka 2011, 12:51

Äänisen itäpuolella Besov Nos

Viesti Kirjoittaja rami-mli » 20 Syys 2018, 08:29

Oltiin viikko 37 venäjällä ajelemassa. Autoja oli mukana 7 ja matkalaisia 10. Reissun päätepiste oli kalliopiirrustukset äänisen itäpuolella, paikan nimi on besov nos. Päätepiste saavutettiin mutta sen jälkeen alkoi ongelmat. Päivän metsässä ajelun jälkeen vastassa oli romahtanut silta josta emme päässeet yli, oli palattava takaisin. Autoista särkyi ties mitä mutta kaikki autot ja henkilöt saatiin Suomeen takaisin. Mukavaa todellakin oli ja saimme varmasti kaikki melkoisen kokemuksen offroad ajosta johon se äänisen takametsä meidät johdatti. Isot kiitokset koko reissuporukalle ja erityisesti Jarille apparin paikasta. Ensikerralla uudestaan :lol:


kuvat on kansiossa näköjään väärässä järjestyksessä eli aloita alhaalta ylöspäin
Kuvia https://plus.google.com/u/0/photos/1050 ... 6eIk-v_sQE

Reitti meni ensin vaalimaan kautta sortavalaan jossa hotelli yö sekä ravintola illallinen. Sortavalasta ajelimme tolvajärvelle jossa olimme pari yötä teltassa. Kävimme tutusmassa tolvajärven matkailumajan raunioihin ja tarinoihin. Tolvajärveltä ajelimme karhumäkeen jossa olimme isossa hirsimökissä yötä. Karhumäestä läksimme ajelemaan kohti sandarmohin joukkohautausmaata ja sieltä edellee kohti săllaa joka on lähellä besov nosia. Leiri laitettiin äänisen pitkälle hiekkarannalle. Rannalta aloitimme offaamisen besov nosiin ja se reissu ottikin 3 päivää. Yksi yö meni märissä vaatteissa jeepin takapenkillä. Yö jolloin matka lopulta tyssäsi sortuneelle sillalle, sinä yönä ei monikaan nukkunut kunnolla. Seuraava päivä ihmeteltiin sillan korjausta ja vaihtoehtoja. Lopulta jouduimme palaamaan metsän läpi takas săllan rannoille ja siitä puudožiin hotelliin. Aika alkoi loppua ja palasinme karhumäen kautta sortavalaan jossa yötä. Viimeinen päivä ajeltiin sortavalasta suomeen.
Land Rover Series 3 109" "V8 Soft Top"
Pappa Tunturi X 3
Wickström w2 Getasnipan

Avatar
Ellunkana
Viestit: 572
Liittynyt: 06 Heinä 2009, 17:22

Re: Äänisen itäpuolella Besov Nos

Viesti Kirjoittaja Ellunkana » 20 Syys 2018, 09:51

Hieno reissu ja hyviä kuvia. Näistä sai hyvän käsityksen reissun etenemisestä. Hieman kaduttaa taas kerran kun ei tullut lähdettyä mukaan, mutta mitäpäs tällainen seitsenkymppinen rahjus olisi tuolla enää tehnytkään.
Ex 1997 Defender 90, 300Tdi, Portofino Red
Ex 1993 Jeep Cherokee XJ 4.0 Bright White

Avatar
rami-mli
Viestit: 1555
Liittynyt: 27 Loka 2011, 12:51

Re: Äänisen itäpuolella Besov Nos

Viesti Kirjoittaja rami-mli » 20 Syys 2018, 11:11

Kyllä sinne mukaan olisi vielä hyvin mahtunut. Toi 3 päivän metsäreissu yllätti koko poppoon täysin. Se ei ollut suunnitelmissa että offroad ajo menisi noin vaativaksi mutta ei älytty palata/keskeyttää tarpeeksi ajoissa. Onneksi 2 autoa jäi äänisen rantaan leiriin jotka toimittivat meidän leirikamat sekä ruokaa/vettä ja bensaa sillalle. Paluu ilman niitä ei olisi onnistunut koska tankit alkoivat olemaan tyhjät. Kalustokin alkoi olemaan rikki. Wagoneerissa halkesi vinssi, kuskin ovi meni ruttuun kun auto luiskahti lähes kyljelleen ojaan, pakoputki meni lyttyyn ja muita pienempiä kolhuja helmoissa. Toaregissa ilmajousitus oli pimeänä, lataus hävisi ja ilmastoinnin kennokin päästi kylmäaineet mäelle. Jeep xj savusi ja poltti bensaa hulluna ilmeisesti paskaksi kahlattujen lambdojen takia, pakoputki oli irronnut jo aiemmin. Köpin rangesta rikkoutui vilkku ja ajovalo. Defender pääsi pienillä vaurioilla ja toimikin luottovinssiautona lopuksi.
Land Rover Series 3 109" "V8 Soft Top"
Pappa Tunturi X 3
Wickström w2 Getasnipan

Avatar
series3kalle
Viestit: 1652
Liittynyt: 09 Touko 2008, 10:29

Re: Äänisen itäpuolella Besov Nos

Viesti Kirjoittaja series3kalle » 20 Syys 2018, 11:23

Hauska nähdä et tua reki:kin oli raahattu mettään... :mrgreen:
Ser 2 88" STW Bensa -61 "Redína"
Ser 3 109" van -76 200(t)di "Rubína"
Ser 3 88" -74 200(t)di "Rufína"

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Venäjä ja Aasia / Russia and Asia”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa