Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Land Rover keskustelua / Talk about Land Rovers

Valvojat: armas, Mericsson, andlover, -NewJuhani-

Vastaa Viestiin
Nurmipora
Viestit: 20
Liittynyt: 17 Heinä 2016, 20:00

Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja Nurmipora » 28 Syys 2016, 09:53

Elikkäs. 2004 110 alla, 180k mittarissa. Pientä pohdintaa olisi mikähän mahtaa olla kyseessä: kytkin (?) kurahtelee välillä, ihan yläasennossa, juuri kun veto alkaa kytkeytymään päälle. Loppuu heti kun painaa kytkeminen pohjaan. Ääni on aika karu, kuin porakone menisi päälle jossakin moottorina alaosassa, keskilinjalla. Tuntuu melkein polkimissa/rakenteissa tuo resonanssi. Tekee sitä harvoin, ehkä joka toinen viikko ja silloinkin aina vain kylmänä. En muista että olisi tehnyt tuota jurnutusta auton oltua ajossa. Auto hommattu muutama kuukausi sitten ja myyjä arvuutteli että painelaakeri saattaisi olla menossa, eli on tehnyt sitä ilmeisesti aikaisemminkin. Arvauksia tai tietoa mikä mahtaa olla kysessä?

siipimies
Viestit: 530
Liittynyt: 21 Maalis 2012, 16:18

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja siipimies » 28 Syys 2016, 11:29

Painelaakerin ulvominen on näille todella tyypillistä. Ilmenee yleensä vain kylmänä. Kuullut lähinnä vain sellaista ulvovaa ääntä, vaikeahan näitä on kuvailla :D. Harvoin kovinkaan akuutti ongelma. Monet ajelee vuosia ensimmäisten äänien jälkeen. Osaavammat osaa ehkä sanoa, onko jotain riskejä näin tehdä.

castillo

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja castillo » 28 Syys 2016, 16:43

Mullon kylmänä ääntäny ny 120tkm hetken ja ei oo muuttunu. Olikostää se silmälaakerin aiheuttama ulahtelu tms

Nurmipora
Viestit: 20
Liittynyt: 17 Heinä 2016, 20:00

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja Nurmipora » 28 Syys 2016, 20:35

Niin. Itse pähkäilin painelaakeria, sen ulahtelu on tullut tutuksi parissa muussa autossa mutta tämä kyseinen ääni on erillainen. Aivan kuin joku servo/pumppu/rattaikko jurisisi ja potkisi vastaan? Tuntuu hieman polkimessa värinänä ja ääni on ulinan sijasta enemmän rutiseva. Mietiskelen josko homma saattaisi olla enemmän jakolaatikon puolella? Kun ykkösen heittää pykälään kytkin pohjassa niin silloinhan "normaalistikkin" tuntuu pieni jumahdus kun hommat kytkeytyy? Voisiko olla feelua sillä puolen? Tai vaihteiston syncrossa? Itse pihalla tuon vetolaitteiston sielunelämästä niin hieman kuumottavaa mitä siellä on meneillään... Ettei vain tulisi turhaa tuhoa aiheutettua vitkuttelemisella.

siipimies
Viestit: 530
Liittynyt: 21 Maalis 2012, 16:18

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja siipimies » 29 Syys 2016, 00:17

Nurmipora kirjoitti:Niin. Itse pähkäilin painelaakeria, sen ulahtelu on tullut tutuksi parissa muussa autossa mutta tämä kyseinen ääni on erillainen. Aivan kuin joku servo/pumppu/rattaikko jurisisi ja potkisi vastaan? Tuntuu hieman polkimessa värinänä ja ääni on ulinan sijasta enemmän rutiseva. Mietiskelen josko homma saattaisi olla enemmän jakolaatikon puolella? Kun ykkösen heittää pykälään kytkin pohjassa niin silloinhan "normaalistikkin" tuntuu pieni jumahdus kun hommat kytkeytyy? Voisiko olla feelua sillä puolen? Tai vaihteiston syncrossa? Itse pihalla tuon vetolaitteiston sielunelämästä niin hieman kuumottavaa mitä siellä on meneillään... Ettei vain tulisi turhaa tuhoa aiheutettua vitkuttelemisella.
Tässä tapauksessa ei kuulosta tuolta laakerilta. En nyt muista miten hyvin se ykkönen menee päälle, muttei siinä mitään nytkähdyksiä mielestäni ollut. Onhan tuo laatikkovika mahdollinen. Irrottaakohan kytkin kunnolla? Kerro vielä lisää, milloin kuuluu. Kuuluuko muilla vaihteilla? Entä vapaalla? Liikkeellä? Toimiiko laatikko muuten oikein? Jne?

Allu
Viestit: 953
Liittynyt: 07 Tammi 2008, 13:00

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja Allu » 29 Syys 2016, 07:07

Heitänpä arvauksen jotta Nurmiporan autossa on ABS, jonka pumppu ulvahtaa kun kytkin- ja jarrupolkimia käyttää hiukan laiskasti yhtäaikaa?

Nurmipora
Viestit: 20
Liittynyt: 17 Heinä 2016, 20:00

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja Nurmipora » 29 Syys 2016, 10:14

Allu kirjoitti:Heitänpä arvauksen jotta Nurmiporan autossa on ABS, jonka pumppu ulvahtaa kun kytkin- ja jarrupolkimia käyttää hiukan laiskasti yhtäaikaa?
Jep, autossa abs ja se perinteisesti kurahtaa sekunnin aina käynnistäessä. ABS pumpun soundi on hyvin samankaltainen kuin tuo mysteeriääni, itseasiassa. PItääkin kokeilla tuota tekniikkaa, saako sitä ääntä toistettua. Siipimies : Mysteeriääntä ei kuulu milloinkaan muuten kuin liikkeelle lähtiessä. Vaihteisto toimii ongelmitta, kakkonen tosin on hidas menemään päälle kylmänä mutta lämmettyään toimii normaalisti.

Nurmipora
Viestit: 20
Liittynyt: 17 Heinä 2016, 20:00

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja Nurmipora » 25 Kesä 2017, 15:57

Jahas...tullut möykkä takaisin ja kunnolla..

Kiljahtelee nyt aina liikkeelle lähtiessä (eteen tai taakse), kakkosella ja kolmosellakin murahtelee. Ylöspäin 4-5:lle vaihtaessa ei hirveästi äännä mutta alaspäin vaihtaessa ulvahtelee. Ääni on siis lapsia itkettävä ja vanhuksia pelottava..
Huuto siis alkaa kun kytkintä alkaa käyttämään hieman ja poistuu kun sen painaa kokonaan pohjaan, taas sitten kiljuu ja jurisee sitten ihan kytkintä irrottaessa. Välillä kiljunta jää päälle vaikka vaihde on silmässä ja kytkin ylhäällä, tällöin kun kytkintä käyttää pohjassa meteli loppuu.

Palstoja lukiessa vaikuttaa että kysessä ei ilmeisesti ole painelaakeri vaan "spigot bush" joka huutaa leipää?

Kuva


Mikäs mahtaa olla tuon osan elinkaari, hajoaako yllättäen (jos se tuossa on vika..)?
Pitäisi lähteä kolmen viikon päästä Lofooteille ja ei uskaltaisi oiken pidemmälle lähteä kun auto kiljuu kuin pistetty sika..

Avatar
series3kalle
Viestit: 1455
Liittynyt: 09 Touko 2008, 10:29

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja series3kalle » 25 Kesä 2017, 22:28

Mitäs oireita ihan loppu oleva kytkinlevy aiheuttaa?
Ser 2 88" STW Bensa -61 "Redína"
Ser 3 109" van -76 200(t)di "Rubína"
Ser 3 88" -74 200(t)di "Rufína"

Jasu
Viestit: 274
Liittynyt: 13 Elo 2016, 23:52

Re: Defender TD5:n kytkimen kurahdus?

Viesti Kirjoittaja Jasu » 25 Kesä 2017, 22:55

Tuo laakeri jos on huonona, niin se ei oirehdi mitään kytkin ylhäällä, poljin painettuna sitten senkin edestä. Kokemusta aiheesta toisenmerkkisten kanssa, pitää jännää meteliä kytkin pohjassa, eikä kytkin irroita oikein huonostikaan kun antaa oireiden edetä, myös liikkeellelähdöissä, kun kytkintä luistattaa, tulee mukaan kummallinen tärinä, joka poistuu heti kun kytkin ei luista...

Veikkaisin jotain muuta kuin tuota vikapaikaksi...
Range Rover Classic -76 "ikuinen kakkoskäyttöautoprojekti"
Range Rover P38 -95 "pikkuprojekti"
Sekä puolenkymmentä Sitikkaa

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Land Rover”