Huoltoluukku RRC:n tavaratilan lattiaan

Range Rover Classic vm. -70 - -94 UKK / Range Rover Classic ym. -70 - -94 FAQ

Valvoja: Mericsson

Avatar
jvaho
Viestit: 961
Liittynyt: 05 Tammi 2008, 08:57

Huoltoluukku RRC:n tavaratilan lattiaan

Viesti Kirjoittaja jvaho » 05 Touko 2010, 20:01

Rangen tavaratilan lattian luukuttaminen mm. JariJ:n tapaan oli niin helppoa että onnistui minultakin. Mittasin pumpun paikan seuraavia luukuttajia varten ja kirjasin samalla vähän ohjeitakin.


Efi-moottoreilla varustetuissa Range Rovereissa polttoainepumppu on polttonestesäiliössä. Polttoaine-pumppu ”roikkuu” tankin katosta keskellä tankkia. Polttonestepumppuun pääsee käsiksi irrottamalla tankki tai tekemällä tavaratilan lattiaan huoltoluukku. Autoissa, joiden valmistenumero on GA441004 tai suurempi, luukku on jo valmiina.

Huoltoluukun ei tarvitse olla suuri, sillä pumpun halkaisija on noin 8 cm. Polttonesteputken ja työtilan takia mutkaton vaihto edellyttää kuitenkin tätä suuremman aukon tekemistä, esim. 15 x 20 cm. Pumpun keski-kohta on 42 cm tavaratilan takareunasta ja 83 cm tavaratilan oikeasta sisäseinästä.

Tavaratilan lattia on 2.5 mm:n alumiinilevyä ja sen leikkaaminen kulmahiomakoneella on helppoa. Luukun kokoa suunnitellessa kannattaa muistaa että polttoaineletku lähtee pumpulta suoraan eteen ja että tankki on vain 2-3 cm:ä tavaratilan lattian alla. Alumiininen lattialevy ei leikatessa kipinöi, mutta mahdollisista laikan epäpuhtauksista johtuen kipinävaara on kuitenkin olemassa: suojaa tankki kipinöiltä esim. märän kankaan avulla.

Luukku on helpoin sulkea aiempaa suuremmalla palalla, mutta irrotetunkin palan saa kiinni sitä levittämäl-lä. Kannen voi kiinnittää popniiteillä tai peltiruuveilla, sauman taas voi tiivistää korikitillä tai silikonilla.

Kuva


Kuva

Palaa sivulle “Range Rover Classic (1970 - 1994)”